Кулінарія

За замовленням дітей – шоколадне печиво з начинкою з карамелі

М’який, що тане в роті, печиво, заповнена до країв м’якою карамеллю, саме таке частування замовили мої діти до недільного чаю. Треба відзначити першу тиждень в школі, тим більше, що для доньки це була взагалі перша навчальна тиждень в житті. Тільки один тиждень з довгого 11-річного шляху, який ще тільки відкрився перед моєю шестирічної красунею. Так що сьогодні я розповім вам про те, як спекти печиво з начинкою – рецепти існують самі різні, але я вибрав поєднання шоколаду, карамелі і морської солі. Я вже писав якось, що на мій погляд сіль і карамель – речі, буквально створені один для одного. І знову готовий повторити ці слова.

Що стосується дизайну, я на цей раз відмовився від варіанту, який ми з вами робили , і вирішив зробити печиво, яке мої заокеанські колеги називають “thumbprint” (відбиток пальця) Смішну назву? Подивіться на картинку, і ви зрозумієте, що більш точно назвати таке печиво з начинкою просто неможливо.

Отже, давайте приготуємо Thumbprint Cookies – ідеальне поєднання солодкого і солоного для любителів карамелі і шоколаду.

Для тіста виберемо класичний рецепт шоколадного печива, поглиблення зверху заповнимо м’якою і тягучою карамельною начинкою, а зверху посипаючи невеликою кількістю великої морської солі, і дозвольте мені сказати вам, що виходить це справді чарівно.

Рецепт шоколадного печива

  • 250 гр вершкового масла, розм’якшеного
  • 0,5 склянки (250 мл) цукрового піску
  • 0,3 склянки (250 мл) какао-порошку
  • 3 ст. л. молока
  • 1,5 склянки (250 мл) борошна
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 0,5 ч. л. харчової соди
  • 0,5 склянки (250 мл) м’якої карамелі ()
  • 4 ст. л. жирних вершків (в крайньому випадку можна замінити молоком)
  • 1 ст. л. крупної морської солі

шоколадне печиво рецепт з

Як спекти шоколадне печиво з начинкою

Ви хотіли покроковий рецепт шоколадного печива? Ось він. Всього дев’ять простих кроків.

1. Розігрійте духовку до 175 градусів і злегка змастіть маслом велике деко.

2. В діжу міксера складіть вершкове масло і цукор. Змішати до однорідного стану, потім додайте какао-порошок, молоко. Все знову перемішайте.

3. В окремому посуді змішайте просіяне борошно, сіль, розпушувач і харчову соду.

4. Висипте суміш сухих інгредієнтів до вологим і включіть міксер на середню швидкість. Змішуйте до тих пір, поки тісто не збереться в один клубок.

5. Розділіть тісто на маленькі кульки (діаметром близько 1,5 см) і викладіть їх на деко. Надавіть великим пальцем центри кульок так, щоб вийшли невеликі поглиблення. (Ось звідки у цього печива така дивна назва Thumbprint Cookies. )

6. Випікайте шоколадне печиво приблизно 7-9 хвилин, до тих пір, поки воно не стане сухим і не почне трохи розтріскуватися. (Я віддаю перевагу трохи недопечь, тоді печиво виходить дуже м’яким і “жувальним”). Поки печиво ще гаряче, знову обережно (щоб не розкришити) натисніть на центри. Дайте охолонути.

7, В посуді для мікрохвильової печі змішайте карамель (ви пам’ятаєте, що рецепт карамелі є і вершки. Поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину з сильним нагріванням, вийміть, активно розмішайте і знову поставте в мікрохвильову піч на 20 секунд. Повторіть цю процедуру кілька разів, активно перемішуючи начинку для печива після кожної стадії нагрівання. Продовжуйте до тих пір, поки мікс карамелі і вершків не досягне абсолютно однорідного стану

8. Ложкою разладите гарячу карамель в центр кожного печива. Зверху посипте морською сіллю зверху.

9. Дайте печінкою порожниною охолонути перед подачею на стіл.

Готове шоколадне печиво з начинкою з карамелі зберігайте в герметичному контейнері при кімнатній температурі 3-4 днів.

Варіація рецепту печиво зі згущеним молоком

У можете приготувати точно таке ж шоколадне печиво зі згущеним молоком замість карамелі. Її, звичайно, попередньо треба зварити. Тільки не перестарайтеся з варінням згущеного молока, вона повинна мати колір ірисок, а не какао без цукру. Щоб згущене молоко не витікала (адже вона не застигне як карамель), присипте її зверху цукровою пудрою, змішаною з кукурудзяним крохмалем у пропорції 3:1 (через дрібне сито, дууууууже тонким шаром) і тільки потім морською сіллю.